SIF Basket Lagene

Bærum Open 2012

Seier i Bærum Open

Bærum open 2012

Nok en gang var det klart for en ny tur til Østlandet å måle krefter med noen av de beste lagene i landet. Sist gang vi var sørover ble det som vi husker seier med 1 poeng i finalen over Bygdøy i Sandvika Challenge. Turen startet fredag formiddag ved Munkvollhallen. Etter for mange timer i buss var vi framme ved Thon Hotell Høvik i halv 10 tiden. Etter litt info var det kveldsmat før det bars til sengs.

Lørdag startet med en 15 minutters busstur opp til Lommedalshallen. I 2000 var det bare 8 lag påmeldt fordelt på 2 puljer der kun gruppevinner gikk videre til finalen. Selv om det var kun 7 lag fra Oslo som var meldt på var flere av de beste lagene med.

Første kamp i gruppespillet var mot Nesodden. Dette var det laget vi slo med 42-25 i semifinalen under Sandvika Challenge i april. Vi startet dårlig og prøvde og presse hel bane uten å lykkes. Det ble mange dumme foul og flere av våre viktigste spillere kom tidlig i foul trøbbel. Etter første omgang sto det 12-11 til oss. Andre omgang startet vi bedre og vi lyktes bedre med hel bane presset mot deres gode guarder. Deres beste spillere ble slitene og begynte også og foule. Vi fikk et forsprang på rundt 7 poeng noe vi holdt ut kampen. Dette var en kamp med mye foul. 4 spillere ble utvist (2 på vert lag) og 12 foul til oss og 11 foul til dem.

Sverresborg Hoops- Nesodden                27-20     (12-11) (15-9)

Målskårere:
Sigurd Lorange                 17 poeng
Mathias Weiseth             4 poeng
Johan Karlsen                   1 poeng
Allesandro Zullijani         3 poeng
Leo Sølvberg                     2 poeng
Jonas Olden                      1 poeng

Etter en dårlig første kamp startet vi andre kamp mye bedre. Vi presset Sandvika og fikk ett forsprang til pause på 11 poeng. I andre omgang fordelte vi spilletiden jevnere slik at alle fikk spille mange minutter. Litt slapt i 2 men vi dro seieren i land med grei margin.

Sverresborg Hoops-Sandvika    20-14     (16-5) (4-9)

Målskårere:
Allesandro Zullijani         4 poeng
Sigurd Lorang                    10 poeng
Mathias Weiseth             4 poeng
Leo Sølvberg                     2 poeng

Siste kamp i gruppespillet var mot Bislett. Keith Downing coachet første omgang da trenerne nettopp hadde spilt kamp i en annen hall. Laget presset hardt og vi rykket lett ifra. Dett var en kamp der vi igjen fordelte minuttene jevnt på alle sammen. Bislett ble bedre i andre omgang og det ble en jevn periode. Men vi dro det enkelt i land denne gangen også.

Sverresborg Hoops-Bislett          31-18     (19-4) (12-14)

Mathias Weiseth             8 poeng
Johan Karlsen                   4 poeng
Sigurd Lorange                 6 poeng
Leo Sølvberg                     6 poeng
Fredrik Antonsen            2 poeng
Haakon Hindbjørgmo    1 poeng
Even Garli                           2 poeng
Jonas Olden                      2 poeng

Etter et relativt enkelt gruppespill var vi klare for finale på søndag ettermiddag. Hvem vi skulle møte i finalen var usikkert lenge. Det var et tett race mellom Lommedalen, Bygdøy og Kjelsås men det var Bygdøy som kom seirende ut etter noen jevne kamper. Bygdøy var det laget vi møtte i finalen i Sandvika Challange i April. Den kampen var jevn hele veien og det ble avgjort med en buzzerbeater til 39-38!
Denne gangen skulle det ikke bli så jevnt. Med høyt tempo og fantastisk forsvar ble første omgang en fantastisk parade marsj. Vi dominerte på returene og lot de knapt komme over midtbanen! Med bare 1 spillemål og 2 straffer i mot ledet vi med 21-4 etter første omgang!
Da vi startet andre omgang hadde Bygdøy lagt om til soneforsvar noe vi fikk problemer med i starten av omgangen. Sone forsvar er i vanlige kamper ikke lov i dette alderstrinnet så dette var første gang vi møtte dette.. Men vi fant etter hvert ut hvordan vi skulle håndtere sonen og vi beholdte avstanden til Bygdøy gjennom hele omgangen før dommeren blåste av og seieren var et faktum. Spillerne løp inn på banen og hoppet av glede. Under premieutdelingen mottok klubben også Fair-play prisen.
Sigurd Lorange mottok også MVP prisen for beste spiller i finalen.

Sverresborg Hoops-Bygdøy       39-18 (21-4) (18-14)

Sigurd Lorange                 19 poeng
Leo Sølvberg                     10 poeng