Sverresborg Idrettsforening

SIF Basket Lagene

Sverresborg IF
HjemCoach's CornerLageneKamperTrenereDommereEasyBasketSamlingerStyretPresseNyheter

Sluttspill i Oslo

 
 
                  Sverresborg Hoops G00/01 best i landet?
 
 

(Skrevet av Vegard Tøfte. Bilder: Suzana Golja Zulijani)Oslo sluttspill 1

Det var 7 spillere og 4 foreldre og en spent trener som reiste fra Munkvollhallen kl 1400 fredag. Vi satte kursen for Oslo for å spille sluttspill mot de beste lagene i Oslo-området. Kanskje også i Norge.

 
Vi har vært med to ganger tidligere med G98 og G99. 98erne endte på en 5 plass etter tap for finalevinner Bygdøy i kvartfinalen. G99 endte på en 3 plass etter tap for Ullern som senere vant i semifinalen.
 
Det var derfor stor spenning til hva vi kunne utrette i år. Vi manglet flere viktige spillere, men vi hadde fortsatt ambisjoner om å bite godt ifra oss.
 
Etter middag på Alvdal og kveldsmat på McDonald’s i Asker var det å legge seg og bare glede seg til morgendagen. Etter en natt på Scandic i Asker våknet spillerne før alle oss andre. De fleste var ferdig med frokost før noen andre hadde tenkt på å våkne.
Med opplagte spillere kjørte vi i 15 min til Combihallen i Sandvika der kampene skulle spilles.
 
Første kamp var mot Ullern. Vi var veldig usikre på hvor gode de var og flere var nervøse. Da kampen kom i gang var det straks takk og farvel. Vi spilte bra, aggressivt forsvar og skåret mye poeng og da blir resultatet som det ble.
 
Sverresborg Hoops-Ullern
 
1 periode 16-4
2 periode 13-4
3 periode 20-10
4 periode 10-4
Sluttresultat: 59-22
 
Mats Schjølberg Leinan         4 poeng
Jonas Olden                            2 poeng
Haakon Hindbjørgmo                 4 poeng
Leo Sølvberg                          3 poeng
Sigurd Lorange                      20 poeng
Alessandro Zulijani                10 poeng
Mathias Weiseth                    16 poeng
 
Kamp 2 var mot Kjelsås. De hadde en gutt som var 175 lang og vi var litt bekymret for hvordan dette ville gå. Men etter 1 periode var det 8-0 og vi hadde igjen spilt veldig bra forsvar mot en så stor gutt. Vi hadde gjennom hele kampen god kontroll på kampen og vi var klare for semifinale.
 
Sverresborg Hoops-Kjelsås
 
1 periode 8-0
2 periode 6-8
3 periode 14-4
4 periode 15-6
Sluttresultat: 43-18
 
Mats Schjølberg Leinan         2 poeng
Jonas Olden                            2 poeng
Haakon Hindbjørgmo               2 poeng
Leo Sølvberg                          12 poeng
Sigurd Lorange                      13 poeng
Alessandro Zulijani                8 poeng
Mathias Weiseth                    4 poengOslo sluttspill 2
 
Etter to seire i gruppespillet mot Ullern (59-22) og Kjelsås (43-18) var vi i semifinalen.
Der møtte vi Nesodden som i sin gruppe hadde spilt uavgjort mot Bygdøy og slått Sandvika.
 
1 periode spilte vi veldig bra. Vi holdte Nesodden til bare 4 poeng mot våre 12. 2 periode senket vi oss. Nesodden tok innpå. Vi bommet på det meste og lot de ta de fleste returene. Det så da ut som at dette skulle bli jevnt. I 3 periode rykket vi igjen ifra og ledet med 30-17. Siste periode ble bare å holde på ledelsen og vi vant perioden med 12-8.
 
Sverresborg Hoops-Nesodden
 
1 periode 12-4
2 periode 6-9
3 periode 12-4
4 periode 12-8
Sluttresultat: 42-25
 
Mats Schjølberg Leinan         2 poeng
Leo Sølvberg                          6 poeng
Sigurd Lorange                      26 poeng
Alessandro Zulijani                8 poeng
 
I finalen møtte vi Bygdøy. Det ble en spennende og jevn kamp. Vi åpnet bra og tok tidlig kontroll. Bygdøy hadde en god spiller som gjorde alt. Han hadde ikke gitt en pasning i hele perioden. Litt kjedelig for spillerne på Bygdøy og ikke røre ballen i en hel periode. Vi ledet 14-8 etter første periode.
 
I 2 periode kom vi veldig tregt i gang og Bygdøy hadde et 12-0 run. Heldigvis klarte vi og putte 6 poeng mot slutten av perioden slik at stillingen ble 20-20 halvveis.
 
Vi ledet etter tredje periode med 33-26. vi spilte bra forsvar og lot de bare skåre 6 poeng mot våre 13.oslo sluttspill 3
 
Starten av 4 periode var ikke fult så bra. Bygdøy skåret 6 strake poeng og vi tok en time-out ved stillingen 33-32 til oss. Det ble da bedre og vi holdt avstanden med 3 poeng. Vi hadde da flere muligheter til å øke til 5 poeng i 4 og 5 minutt men det skulle bli spennende. Bygdøys nr 9 skåret da det var rundt 30 sekunder igjen av fjerde periode. Da var stillingen 37-36 til oss. Bygdøy scorer igjen da det er 8 sekunder og det er vill jubel fra deres supportere. Ballen spilles til Sigurd som med en gang springer ballen opp og gir pasning til Aless. Han sentrer til Mathias som scorer i siste sekund. Vi vinner med 39-38!
 
Sverresborg Hoops-Bygdøy
 
1 periode 14-8
2 periode 6-12
3 periode 13-6
4 periode 6.12
Sluttresultat: 39-38
 
Leo Sølvberg                          8 poeng
Sigurd Lorange                      17 poeng
Alessandro Zulijani                10 poengOslo sluttspill 4
Mathias Weiseth                    4 poeng
 
Dette viser at vi er blant de beste lagene i Norge i vår årsklasse. Flere ble nok veldig overasket over at et lag fra Trondheim vant. Dette er første gang noensinne at et lag fra Trondheim vinner en stor turnering for minispillere i Oslo. Vi er bedre i forsvar og vi skårer mye mål. Da blir vi vanskelige å stoppe.
 
Sigurd Lorange var også den klart beste spilleren i turneringen. Flere trenere for de andre lagene kom bort til meg og var veldig imponert over nivået på Sigurd. Sitat fra en trener: «han var jo helt rå».
 
Dette var en suksess og både spillere og foreldre var godt fornøyde med turen. Det var en veldig fortjent seier for våre gutter. Nå er det bare å jobbe videre og bli enda bedre.
Takk for turen.
 
Vegard
 

Dette var en utrolig prestasjon av våre minigutter – GRATULERER!!!

Trykk her for å lese hva Bygdøy Basket har skrevet om helgen.rssikonRSS Feed