Sverresborg Hoops Basket

Bærum Open 2013

Skrevet av: Vegard Tøfte
Dato: 26.09.2013

Sist helg var flere av våre lag i Bærum for å starte sesongen.

Trykk på bidet for å lese mer om hvordan det gikk.

God innsats i KIA Bærum Open 2013

I år igjen reiste vi med flere av våre lag til KIA Bærum Open. Vi reiste med 5 lag (01-97). 44 spillere og ca 20 trenere og familie fra Sverresborg har vært innom Bærum i helgen. De fleste reiste med buss fredag. Etter nesten 8 timer på veien ankom vi Thon Hotell Oslofjord i Sandvika sentrum der flere andre basketlag fra både Bergen og Tromsø også bodde under helgen. Da vi ankom hadde vi fått lånt et møterom der vi skulle gå igjennom diverse info. Det var også kjøpt inn masse brød, pålegg, juice og bananer for kveldsmat til alle sammen.

Hele lørdagen var det kamper. Både 2000, 1999 og 1998 gikk videre til A-sluttspill. 2001 som kun var 5 spillere og 97 laget havnet begge i B-sluttspillet.

2000 vant klart med store sifre i sine to innledende kamper mot Skjetten (53-2) og Asker (56-10). Etter to seiere var de klare for finale. Til en noe uvanlig finale som skulle inneholde hele 3 lag! I 2000 klassen hadde arrangøren valgt å spille en finale med tre lag som seriespill. Vår første finalekamp var mot Bøler. Kampen var lenge jevn men vi rykket etter hvert i fra og vant med 19 (35-16). Det var viktig å få med seg en solid seier i denne kampen da denne seriefinalen kunne bli avgjort på målforskjell.

Kamp to var mot Kjelsås. Om vi vant denne kampen ville vi være sikret 1. plass. Men slik ble det ikke. Kampen var jevn hele veien og vi klarte aldri å gå ifra. Nesten alle forsøk på og gå mot kurven ble hindret av deres store gutt som sto limt fast inne i 3 sekunds området til en hver tid. Uten å kunne gjøre noe med det tapte vi til slutt med kun 1 poeng. Med tap måtte vi nå håpe på hjelp fra Bøler. Om de slo Kjelsås ville vi vinne på målforskjell. Bøler kjempet lenge men tapte dessverre 21-25 noe som betydde at vi havnet på 2. plass.

1999 gjorde kort prosess med lagene i gruppespillet og gikk klart videre til kvartfinale mot Skjetten. Også her ble det en ok gjennomført kamp med seier 40-22 og guttene og Nora var dermed klare for semifinale. I semifinalen møtte vi regjerende mester Ullern som vi også røk for i semifinalen i fjor. Kampen var jevn hele veien men Ullern fikk en 6 poengs ledelse mot slutten av kampen noe vi ikke klarte og tette. Kampen ente til slutt med tap 26-30. En kjempe spennende kamp som dessverre ikke tippet riktig vei.

Bærum Open 2013 Christian   Timeout!

2001 gutta reiste denne gang på sin første tur. De fikk dessverre et tøft møte mot lagene fra Østlandet. Med kun 5 spillere var det ingen mulighet for å bytte. Det ente til slutt med 5 tap men det var god innsats fra guttene i alle kampene gjennom. Til tross for en tøff helg var fortsatt humøret hos guttene høyt oppe. Selv om de var rimelig slitene etter 5 kamper på 2 dager.

1998 gjorde også en god innsats denne helgen. Etter fjorårets tap i semifnale på overtid mot TNT Towers hadde vi igjen håp om en stor prestasjon fra guttene. Første kamp var mot Sandvika 2. Sandvika hadde ikke særlig å stille opp med og guttene vant greit 34-21. I andre kamp i gruppespillet møtte vi Asker. Guttene kom tidlig bakpå med ca 10 poeng før opphentingen startet. Men det ble bare nesten. Det ble tap med kun 2 poeng 30-32 og vi hadde havnet på 2. plass i gruppen

Selv med tap var vi klare for kvartfinale mot Skjetten som hadde slått både Gimle og våre overmenn fra i fjor TNT Towers i sine innledende kamper.. Men kampen ble aldri spesielt spennende. Vi fikk kjapt et forsprang på rundt 10 poeng noe vi beholdte gjennom hele kampen. Vi vant 41-30 og var dermed videre til semifinale mot Asker.

Bærum Open 2013 Ron og Fredrik

Asker som vi hadde tapt for i gruppespillet var igjen på motsatt banehalvdel etter å ha nedkjempet Gimle i kvartfinalen. Kampen startet dårlig også denne gangen. Vi havnet kjapt bakpå. Asker fikk en ledelse på 10-12 poeng. Men denne gangen hadde vi ikke det siste giret for å ta igjen forspranget på slutten. Asker kunne dermed "kontrollere" inn til seier 35-23 og 98ernes drøm opp finale var over.

1997 laget reiste også nedover denne helgen. Men med tap i de 2 første kampene mot Ullern (18-49) og Skjetten (22-39) hadde vi kommet rimelig dårlig ut. Spesielt tapet mot Skjetten svei litt ekstra da det til pause sto 11-11. Skjetten spilte "grisebasket" i forsvar noe vi rett å slett ikke taklet. Å når dommerne heller ikke tok seg av det og vi forsatte å kaste ballen vekk rant poengene inn i andre omgang.

Men i siste kamp i gruppespillet kom det endelig en liten opptur. Vi skulle møte Ammerud som allerede hadde slått Skjetten tidligere på dagen. Til tross for at dette kanskje var den dårligste kampen vår i turneringen gikk vi seirende ut med 33-31. Vi var dermed i B-semifinale mot Bygdøy. Denne kampen startet vi bra men Bygdøy gled etter hvert i fra og vant til med 43-20.

Dette var nok en gang en bekreftelse på at flere av våre lag kan prestere på ett høyt nasjonalt nivå. Med en 2. plass og to 3. plasser av fra våre fem lag kan vi si oss godt fornøyde med helgens turnering. Turen har også hvert kjempe bra sosialt med mange fornøyde spillere, trenere og foreldre. Ser ikke bort ifra at det blir en ny tur til neste år.

Kampresultater:

Hoops – Oppsal 7-24

Kolbotn – Hoops 15-10

Hoops - Bøler 35-16

Les også hva arrangør Bærum basket har skrevet om helgen her:

Les hva Pål Berg skriver om helgen her. Godt lesestoff hvor han blant annet nevner to våre hoopsere.

Bilder fra helga finnes her.